Opening nieuw hotel valt in het water, Marcel van Hooijdonk schiet te hulp

Wat een feestelijke opening had moeten zijn, mondde uit in een deceptie. Het nieuwe Hotel City Center Lodge aan de Wittevrouwensingel in Utrecht werd halverwege maart opgeleverd, maar houdt het hotel voorlopig dicht door de Coronacrisis. “Het is een dramatische start.”

Vastgoed
Door Marcel van Hooijdonk

De Coronacrisis heeft in heel de wereld flink wat voeten in de aarde. Zo ook bij hotelier Abbe Plijnaar, die zijn inkomsten als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. Toch kreeg Plijnaar onlangs een flinke opsteker van pandeigenaar Marcel van Hooijdonk: hij compenseert de huur voor de eerste drie maanden. “Heel fijn, want dat kan het verschil maken tussen leven en dood voor een ondernemer.”

 

Star Lodge

Het hotel Star Lodge, waar Plijnaar eveneens eigenaar van is, blijft vooralsnog wél open. “Er liepen al reserveringen, maar wat je nu ziet is dat mensen gaan annuleren en proberen onder de reserveringen uit te komen. Dat zijn geen leuke taferelen, maar we moeten ermee dealen.”

 

UMC

De hotellier is bereid om zijn kamers in Star Lodge beschikbaar te stellen voor het UMC, dat om de hoek ligt. “Stel dat het nodig is, dan liggen wij om de hoek van het UMC. Hotelkamers zijn redelijk safe, omdat je mensen er kunt isoleren. Maar eerlijk gezegd, hoop ik dat we over een maand weer vooruit kunnen kijken. Nogmaals, we moeten hier met zijn allen doorheen.”

 

Tegemoet

Van Hooijdonk komt in deze tijd meerdere ondernemers tegemoet. Zo ook de uitbaters van de Bredase pub Mad Molly’s. Ook voor hen staat hij in deze onzekere tijd klaar, zodat welwillende ondernemers er tijdens deze crisis niet onderdoor gaan.

 

Lees hier het hele artikel van het Algemeen Dagblad.