Een kledingwinkel met de hoogste servicegraad

Ook Oeben’s Mercantile huurt van Marcel van Hooijdonk

Vastgoed
Detailhandel
Door Marcel van Hooijdonk

Onder de vele tevreden bedrijfseigenaren die een pand huren van Marcel van Hooijdonk, behoort ook Thomas Oeben. Na vijftien jaar ervaring in de retail besloot hij zijn eigen kledingzaak te beginnen: Oeben’s Mercantile. In het interview met Thomas gaan we in op zijn keuze om zich op de betreffende locatie te vestigen en hoe hij de relatie met verhuurder Marcel van Hooijdonk ervaart.

Het pand van Oeben’s Mercantile

We vroegen Thomas waarom hij zich in dit pand heeft gevestigd. “Dit had voornamelijk met de locatie te maken. Ik wilde me per se vestigen op de Oudkerkhof in Utrecht. Het pand zelf voldeed verder ook aan alle eisen. Met 110 m2 aan winkelvloer is het pand groot genoeg. Daarnaast is het een monumentaal pand, iets wat je als starter normaal gesproken moeilijk kunt huren, maar mij dus wel gelukt is.” Wat was er dan zo bijzonder aan deze straat dat het zo’n invloed heeft gehad? “Het is de meest luxe winkelstraat van Utrecht, waarbij een hogere servicegraad wordt verwacht. Ik heb hiervoor bij een andere retailer in dezelfde straat gewerkt en het viel me op dat de straat een bepaald soort klanten aantrekt die goed passen bij het publiek dat ik wil bereiken.” De keuzes die Thomas heeft gemaakt, hebben ertoe geleid dat zijn winkel genomineerd is voor de Dutch Retail Experience Award.

De afspraken met Marcel van Hooijdonk

Marcel van Hooijdonk streeft ernaar zijn huurders altijd tevreden te houden. Hiervoor zijn duidelijke afspraken van groot belang, met name wanneer het om een zakelijke huurder gaat. Thomas vertelde ons hoe hij het contact met Marcel van Hooijdonk ervaart. “Ik spreek Marcel van Hooijdonk zelden. In het begin kreeg ik te maken met een lekkage, maar deze werd al snel verholpen. Zolang er niets is, hoef je elkaar ook niet te contacteren, dus wat dat betreft lijkt het mij juist een goed teken.” Thomas is dus ook een tevreden huurder, die Marcel van Hooijdonk zeker aanbeveelt aan andere zakelijke huurders.

Verder lezen?

De huurders van Marcel van Hooijdonk vertellen hun eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de andere verhalen? Bezoek dan onze website en lees de artikelen.