Een nieuwe bestemming voor het poppodium Tivoli Oudegracht

Na de verhuizing van poppodium Tivoli naar TivoliVredenburg is het pand aan de Oudegracht 245 verkocht. Dit zijn de nieuwe plannen.

Vastgoed
Door Marcel van Hooijdonk

Optelfoutje bij verkoopsom

De verkoop verliep niet helemaal vlekkeloos. De gemeente had per ongeluk de waarde van een van de panden die onderdelen waren van het complex vergeten op te tellen bij de uiteindelijke verkoopsom. Hierdoor valt de verkoopprijs veel lager uit dan de totale geschatte waarde. Het zou om een verschil gaan van maar liefst 441.000 euro. Hierna was besloten om de huidige prijs aan te houden omdat het aabestedingstraject zich al in een te ver stadium bevond.

Behoud van cultuur

Voorop wordt gesteld dat het historisch cultureel aspect van het pand behouden blijft. Verder waren er nog meer factoren waar de gemeente rekening mee heeft gehouden bij het kiezen van een nieuwe bestemming. Zo moest het plan leiden tot verduurzaming, publieke toegankelijkheid en gewoon een kwalitatief plan zijn.

Het plan

Het oude pand wordt een multifunctioneel gebouw. Het podium dat er nu staat zal grotendeels behouden blijven. Echter zal het wat kleinschaliger ingezet worden. De nieuwe voorstellingen zullen bedoeld zijn voor tussen de 150 en 200 man. Het gebouw zal daarnaast plaats maken voor een brouwerij en bakkerij. Daarnaast zal het ook als hotel fungeren. Om hier genoeg plek voor te hebben is het nodig om een aantal tussenmuren te verwijderen die er in de loop der tijd geplaatst zijn. Hiermee wordt er ook voor gezorgd dat het pand zijn oude uitstraling als klooster weer krijgt.

Marcel van Hooijdonk vindt het een ambitieus project

Door de duidelijke afspraken met de gemeente verwacht Marcel van Hooijdonk dat het verbouwingsproces soepel zal verlopen. Er komt wel veel bij kijken wat ook weer risico’s met zich meebrengt. Een leegstaand pand vindt Marcel van Hooijdonk altijd zonde, dit soort projecten spreken hem dan ook veel aan.