Iedereen betrekken bij duurzaam ondernemen

Marcel van Hooijdonk is al sinds 1994 actief in de vastgoedmarkt. Zijn specialiteit is het opkopen en transformeren van vastgoed tot betaalbare woonruimtes.

Vastgoed
Detailhandel
Door Marcel van Hooijdonk

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een flinke portefeuille met veel tevreden huurders. In Nederland heeft Marcel van Hooijdonk een echte naam op het gebied van transformeren van leegstaand vastgoed.

Volgens Marcel van Hooijdonk wordt duurzaam en maatschappelijk ondernemen meer de norm. Grote bedrijven maar ook mkb’s houden steeds meer rekening met het duurzaam ondernemen. Zaken doen en duurzaamheid is tegenwoordig een perfecte combinatie. Er wordt steeds evenwicht gezocht tussen de 3 p’s: people, planet en profit.

 

Marcel van Hooijdonk vindt bewustwording belangrijk

Duurzaam ondernemen begint al bij de inkoop van producten. Ondernemingen die op duurzaamheid letten houden niet alleen rekening met de kwaliteit en de prijs, maar ook op een lange levensduur en eventuele mogelijkheden tot recycling. Steeds meer ondernemingen worden zich bewust van de positieve gevolgen hiervan.

Milieubewust transport

Bij duurzaam ondernemen hoort ook het logistieke gedeelte van het bedrijf zegt Marcel van Hooijdonk. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor klimaatneutraal transport, om zo min mogelijk CO-2 uitstoot te veroorzaken. Overigens kunnen lege ruimtes in vrachtwagens worden benut om zo min mogelijk transport in te hoeven zetten.

Personeelsbeleid en duurzaamheid volgens Marcel van Hooijdonk

Bij duurzaamheid wordt er niet meteen aan het personeelsbeleid gedacht. Investeren in medewerkers is echter van groot belang. Creativiteit en motivatie wordt ontwikkeld door medewerkers te betrekken bij de bedrijfsvoering. Doorgroeimogelijkheden, trainingen en eerlijke arbeidsomstandigheden zijn de basis voor een goed personeelsbeleid.

Meer weten over duurzaam ondernemen?

Marcel van Hooijdonk wilt u graag alles vertellen over duurzaam ondernemen. Misschien heeft u interesse in een pand? Of wilt u meer weten over Marcel van Hooijdonk? Kom dan in contact met ons.