Panden transformeren, de cijfers

Marcel van Hooijdonk is één van de pioniers

Vastgoed
Door Marcel van Hooijdonk

Al sinds 1994 is Marcel van Hooijdonk actief in het opkopen en transformeren van vastgoed tot woonruimtes. Het begon allemaal bij één kantoor in een bovenwoning, inmiddels is Zuylenstaete uitgegroeid tot een enorme portefeuille met veel aanbod en tevreden huurders. Op het gebied van transformeren van leegstaand vastgoed is Marcel van Hooijdonk één van de pioniers in Nederland geworden. Marcel is niet bang om risico’s te nemen op de woningmarkt, inmiddels vervuld hij veel behoeftes van huurders met zijn panden.

Marcel van Hooijdonk verhuurt steeds meer kantoorpanden

De laatste jaren worden oude fabrieken en kantoren omgetoverd tot woningen. Volgens de cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) had maar liefst negen procent van nieuwe opgeleverde woningen in 2016 ooit een andere bestemming. Marcel van Hooijdonk vindt deze cijfers erg opmerkelijk. Ten opzichte van 2012 is dit een flinke verdubbeling, in 2012 werd transformatie een stuk makkelijker. Kantoorpanden worden het meest opgebouwd tot woningen in Nederland. Tussen 2012 en 2016 zijn er bijna 34.000 woningen ontstaan door het aanpassen van panden.

Eindhoven spant de kroon

De stad waar verreweg de meeste woningen worden getransformeerd is Eindhoven, gevolgd door Den Haag en Amsterdam. Voornamelijk kantoorpanden in Eindhoven werden in 2016 getransformeerd tot woningen. In 2016 werden er 800 woningen gecreëerd, in Amsterdam gebeurde dit met 600.

Eindhoven kampte met veel leegstand. Daarom worden juist in Eindhoven de meeste kantoorpanden omgebouwd tot woningen. Eindhoven loopt voor als het gaat om het transformeren van panden volgens Marcel van Hooijdonk. Tegenwoordig zie je steeds meer kantoorpanden die getransformeerd worden tot woningen.

Ben je geïnteresseerd in hoe wij onze panden veranderen in de perfecte woonruimte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.