Tips bij het vinden van jouw droomkamer

Staat jouw studentenleven op het punt van beginnen? Of ben je al een tijdje op zoek naar een kamer maar heb je nooit jouw droomkamer kunnen vinden. Dit zijn de tips van Marcel van Hooijdonk die je helpen bij het vinden van jouw droomkamer!

Vastgoed
Door Marcel van Hooijdonk

Meld je aan voor meerdere kamers!

Denk je eindelijk je droomkamer te hebben gevonden, blijken er nog 20 anderen te zijn die de kamer willen hebben. Volgens Marcel van Hooijdonk komt dit met name voor bij grote kamers. De kans is vervolgens klein dat jij hem uiteindelijk krijgt. Vergroot dus je kans door je op meer dan alleen de beste kamers aan te melden. Misschien waren het slechte foto’s of blijken de huisgenoten veel beter bij je te passen. Je weet het nooit zeker totdat je er zelf bent geweest. Beoordeel de kamer dus niet alleen op basis van een advertentie.

Wees er snel bij!

Aangezien je niet de enige bent die zich aanmeld voor een kamer, kan de eigenaar besluiten genoeg aanmeldingen te hebben ontvangen en de advertentie te sluiten. Meldt je dus altijd vroegtijdig aan om dit te voorkomen.

Zoek actief binnen je eigen netwerk!

Ken je Marcel van Hooijdonk persoonlijk of iemand anders die kamers verhuurt, dan is de kans van slagen natuurlijk veel groter. Maar ook wanneer niemand je binnen de directe omgeving kan helpen is het verstandig om aan iedereen duidelijk te maken dat je op zoek bent naar een kamer. Wie weet wordt je via via in contact gebracht waardoor je toch weer een streepje voor hebt.

Beperk je niet in aanbieders!

Particuliere verhuur, zoals bij Marcel van Hooijdonk, is niet de enige optie. In sommige steden is er zelfs een orgaan die de huisvesting voor studenten regelt. Zo zijn er dus verschillende manieren om in aanmerking te komen voor een nieuwe kamer. Om grote kans te maken op een nieuwe kamer is het dus van belang dat je elke kans benut die je wordt aangeboden.