De Jonge wil Huursector reguleren | Zuylenstaete Vastgoed

Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge wil een groot deel van de huursector gaan reguleren. Huurhuizen moeten betaalbaarder worden gemaakt voor mensen met middeninkomens. Voor mensen met een laag inkomen moet de huur worden verlaagd, vindt de minister. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

Vastgoed
Door Marcel van Hooijdonk

Door middel van een ‘puntensysteem’ wil Hugo de Jonge ervoor gaan zorgen dat huurhuizen voor middeninkomens betaalbaar worden. Door deze manier kunnen huurstijgingen beperkt worden en stijgen de huren niet naar hoge prijzen. Vaak is niet alleen de huur het probleem, maar ook de hoge lasten. Hierdoor kunnen sommige mensen wel huren, maar houden zij geen geld meer over om van te leven.

 

Hoge woonlasten

De hoge woonlasten voor de huurders gaan woorden aangepakt vertelt De Jonge. Met zijn nieuwe plan 'Betaalbaar wonen' wil hij mensen aan een woning toe wijzen die daadwerkelijk ook past bij het inkomen dat ze hebben. Ook gaan de huurstijgingen beperkt worden, zodat huurders niet ineens honderden euro’s meer moeten betalen vanwege de inflatie.

 

Huurtoeslag

Ook meldt de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening dat de huurtoeslag flink op de schop gaat. Deze moet vereenvoudigd worden en daarnaast moeten mensen sneller in aanmerking voor zo’n huur toeslag. Het plan is momenteel dat deze hervormde huurtoeslag begin 2024 van start zal gaan.

 

Advies van Marcel van Hooijdonk

Marcel van Hooijdonk houdt altijd het laatste nieuws in de gaten omtrent de woningmarkt. Volgens Marcel is het goed dat deze regels er komen, vanwege de grote vraag gooien veel verhuurders de prijzen extreem omhoog om zo meer winst te kunnen maken. Dit is oneerlijk en daarom hoopt Marcel van Hooijdonk dat De Jonge zo snel mogelijk dit plan gaat doorvoeren. Wil je op de hoogte blijven rondom het laatste nieuws van de woningmarkt? Op Zuylenstaete Vastgoed leest u meer over verschillende nieuwsberichten over de woningmarkt.