Overbiedingen op woningen nemen af | Zuylenstaete Vastgoed

Ondanks dat de bedragen die huizenkopers bieden vaak ver boven de vraagprijs liggen, neemt het gemiddelde percentage waarmee wordt overboden op een koophuis af. Dit blijkt uit een onderzoek van Matrixian Group. In het eerste kwartaal van 2022 werd de vraagprijs gemiddeld met 9,23 procent overboden terwijl dit het kwartaal ervoor 9,39 procent was.

Vastgoed
Door Marcel van Hooijdonk

Gemiddelde verkoopprijs gestegen

Een gemiddelde koopwoning in Nederland kon je kopen voor 446.913 euro in de eerste drie maanden van 2022. Het gemiddelde percentage dat wordt overgeboden is lager geworden , maar daar tegenover staat dat een gemiddelde koopwoning ook duurder is geworden dan het kwartaal ervoor. De koopprijs is namelijk met 4 procent gestegen met het kwartaal ervoor, toen de gemiddelde prijs nog 529.325 euro was.

 

Uit het onderzoek blijkt daarnaast ook dat het aantal verkochte woningen opnieuw is afgenomen. In het eerste kwartaal van 2022 zijn 27.662 woningen verkocht. In de laatste drie maanden van 2021 zijn er 12 procent minder huizen verkocht. Deze afname is te wijten aan een daling van het passende aanbod denkt de Matrixian Group. Doordat er een groot deel van het passende aanbod mist ontstaat er een nog grotere mismatch tussen vraag en aanbod.

 

Marcel van Hooijdonk

Deze mismatch van vraag en aanbod vindt Marcel van Hooijdonk vervelend om te horen. Ook dit probeert hij te verminderen door een divers aanbod aan te bieden. Van grote huizen tot kleine studentenkamers, zodat er voor iedere vraag het juiste aanbod ontstaat.

 

Daarnaast houdt Marcel van Hooijdonk zich altijd bezig met de laatste nieuwtjes en trends in de vastgoedmarkt. Wilt u op de hoogte blijven van de belangrijkste nieuwtjes rondom het kopen en huren van woningen? Op Zuylenstaete Vastgoed leest u meer over al het belangrijkste nieuws over de woningmarkt.